Dag 14 & 15
Door: Rita en Anita
Blijf op de hoogte en volg Rita en Anita
16 Juni 2025 | Ierland, Lurgan
Ons ontbijt op zondagmorgen waren geen verse pistolekes van den bakker maar nog brood dat we zelf bij hadden. Er stonden wel cornflakes en melk klaar. We waren reeds vroeg gepakt en gezakt en vertrekkensklaar toen meneer en mevrouw van de b[e-38]b toch nog gedag kwamen zeggen. Het miezerde een beetje toen we vertrokken en zag heel grijs. Heel langzaam klaarde het een beetje op. In het eerste winkeltje dat we tegen kwamen hebben we onze proviand aangevuld. Juist op tijd want toen we buiten kwamen was de mis juist gedaan en kwam er veel volk naar de winkel. Op de middag picknickten we in Ramelton aan de rivier. Bij de kruidenier kan je hier ook thee en koffie krijgen dus dat viel mee want het was niet echt een stralend weertje. Maar om te fietsen was het goed te doen. We hebben weer heel wat bergjes overwonnen en afgedaald. En records zijn er om gebroken te worden dus hadden we ‘s avonds 1662 hoogtemeters overwonnen. Bij het klimmen sprong er opeens een grote grijze eekhoorn voor onze wielen naar de overkant van het weggetje en plots weer terug, weer voor ons wiel. Wat een geluk dat we niet aan een snelle afdaling bezig waren. ‘s Avonds zorgde de vrouw van het hotel voor eten en konden we bij haar euro’s wisselen voor ponden.
Vanmorgen gaven de weerberichten een bewolkte dag maar in de loop van de voormiddag kwam de zon erdoor. In de voormiddag hebben we nog wat klimmetjes gehad maar in de namiddag was het veelal dalen. We hadden een kamer gereserveerd bij een airbnb maar deze had nog niet gereageerd om te laten weten of dat er een kamer vrij was. We hadden wel zijn adres kunnen achterhalen. In de dag regelmatig onze mail nagekeken maar geen bevestiging ontvangen. Dus dat was nog even spannend. Bij de b[e-38]b aangekomen bleek men daar niet op de hoogte maar er was een kamer vrij zodat we er toch kunnen overnachten. We logeren hier niet ver van een treinstation en de eerste keer dat we over het spoor moesten. Ja juist toen wij daar aankwamen ging de overweg dicht. Toen we nadien naar het dorp gingen om te eten van ‘t zelfde. Gelukkig duurde het niet zolang als bij ons in Kalmthout.